Menu

Odotettu Reactoonz 2 näki päivänvalon

Odotettu Reactoonz 2 näki päivänvalon

Play'n Go hemmotteli kolikkopelien ystäviä ja julkaisi vihdoin odotetun Reactoonz 2 -jatko-osan. Uutuuspelissä nähdään sekä alkuperäisen Reactoonzin että Play'n Go:n aiemmin julkaiseman Energoonzin ominaisuuksia samassa paketissa. Pelimekaniikat on laitettu monilta osin uusiksi, ja uusi graafinen ulkoasu odottaa pelaajia. 

Paljon on kuitenkin myös jäljellä. Alkuperäisestä Reactoonzista ovat tallella tutut symbolit sekä hyvin samantyylinen Gargantoon-erikoisominaisuus. Pelin maksimipotentiaalia on nostettu jonkin verran, mutta vastaavasti palautusprosentti on tullut pikkiriikkisen alas päin. Peli on jälleen volatiliteetiltaan tutun korkea, ja odotettavissa on pitkiäkin pelikierroksia, jotka jatkuvat jopa minuuttien ajan.

Peruspelissä on sekä uutta että vanhaa

Peruspeliltään Reactoonz 2 on edelleen totutunlainen. Pelaajaa odottaa 7x7 peliruudukko, josta puuttuu varsinaiset rullat kokonaan. Sen sijaan kaikki symbolit tippuvat pelikentälle ylhäältä, ja voittoyhdistelmiä muodostuu jokaisesta vähintään viiden samanlaisen symbolin rykelmästä. Apuna ovat sattumanvaraisesti valitut välkkyvät symbolit, jotka jättävät voiton jälkeen jälkeensä aina yhden wildin sekä Uncharged Wildit, jotka jättävät jälkeensä yhden wildin, jos niiden viereltä saa voiton.

Pelin wild-symbolit toimivat varsin poikkeuksellisesti. Mikäli wildin avulla saa voiton joistakin symboleista, peliruudulta poistetaan samalla myös kaikki muut samat symbolit, vaikka ne eivät osallistukaan varsinaiseen voittoon. Näin muutamalla wild-symbolilla voi saada parhaimmillaan miltei koko peliruudun tyhjäksi. Nämä hajoavat symbolit auttavat myös pelin toisen mittarin, Quantumeterin keräämisessä. 

Erikoistoimintoja pelissä on kahta eri tyyppiä. Vilkkuvat symbolit ovat valtavassa osassa, sillä keräämällä niillä voittoja kerätään myös niin sanottua Fluctometeriä. Kun ruudun oikeasta yläreunasta löytyvän mittarin saa täyteen, saa voittojen loputtua avuksi yhden, kaksi tai kolme wild-symbolia, sattumanvaraisiin paikkoihin. Fluctometerin ohella pelissä kerätään kuitenkin myös toista mittaria, joka toimii lopulta avaimena myös Gargantoon erikoistoimintoon. Quantumeter-nimellä kulkevasta mittarista löytyy 4 lataustasoa. Latausta kerätään aina wildeilla saaduista voitoista, ja mukaan lasketaan myös ne symbolit, jotka wild poistaa ruudulta.

Quantum-mittarin kahdelta ensimmäiseltä lataustasolta löytyy Energoonz-wildeja, tutun Gargantoon-toiminnon lymyillessä kolmannella lataustasolla. Uutena ominaisuutena alkuperäiseen Reactoonziin nähden tarjolla on myös kaksinkertainen Gargantoon-toiminto. Tässä toiminnossa kaikki voitot saa siis kaksinkertaisina!

Monipuolisempi, mutta sekavampi kuin alkuperäinen

Reactoonz 2 on monipuolisempi peli alkuperäiseen Reactoonziin verrattuna. Peliin on aluksi vaikea päästä käsiksi, ja ensimmäiseen Reactoonziin verrattuna siinä jännitetään aivan eri asioita. Vilkkuvilla wildeilla on isompi rooli kuin aiemmin, ja kaksinkertainen Gargantoon tuo peliin lisää maksupotentiaalia. Samalla tavallisten voittojen osuuksia on kuitenkin hieman laskettu, ja palautusprosentista muodostuu lopulta muutaman prosentin kymmenyksen pienempi alkuperäiseen verrattuna.

Reactoonz 2 tuskin on aloittelijalle sopiva ensipeli. Se on ominaisuuksiltaan monipuolinen, mutta hieman hankalasti seurattava, eikä välttämättä niin intuitiivinen kuin alkuperäisversio. Play'n Go on selvästi halunnut lähteä tavoittelemaan alkuperäisen Reactoonzin pelaajia luomalla tarpeeksi monipuolisen ja erilaisen kakkososan. 

Play'n Go:n uutuuspeli tuskin saavuttaa alkuperäisen Gargan tapaista kulttiasemaa suomalaispelaajien keskuudessa, mutta hauskan vaihtoehdon se kuitenkin tarjoaa. Kauan odotettu Reactoonz 2 on nyt joka tapauksessa täällä, ja voimme vihdoin lopettaa siihen liittyvän spekuloinnin. Reactoonz kolmosta odotellessa...